optimale settings

SPRSUN Forums Ervaringen en Discussies optimale settings

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 31)
 • Auteur
  Berichten
 • #1366
  jslits
  Deelnemer

  goedemorgen allen,

  om wat ervaringen te delen, mijn huidige config
  SPRSUN CGK-050V3L aangesloten op een 1000 liter buffervat wat gebruikt wordt voor vloerverwarming en sanitair.
  Wat ik heb gemerkt is dat het rendement beter is als de warmtepomp op hot water staat in plaats van hot water-heating. Hotwater setpoint staat op het moment op 39 graden, temp dif. op 10. Pomp slaat +/- 4-6x per dag aan met dit koude weer (snacht rond het vriespunt, overdag 7 graden buiten). Overal vloerverwarming, ingesteld op 18 graden. Sanitair laat ik naverwarmen op basis van de vraag.
  Volgende stap is om de warmtepomp te koppelen aan een dynamisch (uur)tarief om te kijken of ik in de daluren het vat kan verwarmen en zo de piektijden kan overbruggen.
  Is er een manier om info (softwarematig) uit de warmtepomp te halen, zoals hotwater setpoint?

  #1368

  Hoi jelits,

  Een dynamisch uurtarief heb ik niet automatisch gekoppeld. Wel met de voorgeschoteld gegevens van Frank energie ben ik mijn warmtepomp icm de heatpipes groepen aan het optimaliseren. Wanneer de zonnepanelen het meeste harvesten is tussen 12.00 en 16.00. Ik buffer dan de warmte in een 2000 literatuur naar 50 graden en zet de vloerverwarming op minimaal. Daarna gaat de warmtepomp uit ! De buffer heeft voldoende warmte om de volgende 24 uur onze boerderij van voldoende cv warmte en tap waterwarmte te voorzien. Waar ik eerder nog 20 to 28 kwh per dag gebruikte, gebruik ik nu 2 kwh per 24 uur. Ben zelf enorm verrast hoe je dit kunt finetunen. Met Frank energie is dit euhhh €0.40 per dag en dat is aan de hoge kant. Succes allemaal met het zelf uitvogelen van alle mogelijkheden.

  #1369

  Hier heb een afbeelding van mijn systeem . Ik kan hierdoor werken aan de finetuning.

  #1371
  Lars0014
  Deelnemer

  Hoi ik heb net gisteren de sprsun cgk030v2 in gebruik genomen en was bezig om een stook lijk in te stellen, echter zodra ik Enable AmbTemp switch aan zet, spring hij op Heating+Hotwater…. Ik gebruik hem alleen voor heating, iemans hier ook ervaring mee?
  WP zit direct op mij CV leding. Aangesloten alleen controller en wifi. CV pomp compleet apart, dus niet aangestuurd door de WP…

  #1372
  Harald66
  Deelnemer

  Sinds 2 dagen een CGK-030V3L-B in gebruik. Ben nog druk bezig met dingen uit te zoeken. Hij werkt nu met een ingestelde verwarmingswater temperatuur. Ik zou hem graag weersafhankelijk willen instellen. Kan dit en waar moet ik dit doen? kan het nergens in de handleidingen vinden.

  #1373
  Lars0014
  Deelnemer

  Hoi je kan idd een stooklijn instellen via de controller, echter als ik dat doe dan springt hij bij op heating and hotwater mode…

  #1374
  Harald66
  Deelnemer

  Via de controller begrijp ik, alleen hoe kom ik bij deze instellingen zonder projectmanager wachtwoord. De instellingen zitten dus achter een wachtwoord.

  #1375
  Lars0014
  Deelnemer

  ow da’s raar ik kan er zo naar toe….

  #1377
  Harald66
  Deelnemer

  Ik heb de nieuwe controller. waar kun jij dan de temperaturen van het water instellen die corresponderen met een bepaalde buitentemperatuur.

  #1379
  Lars0014
  Deelnemer

  als ik de switch op enable set krijg ik per functie de stooklijn zichtbaar, heb ik nu dus uit staan.
  ps heb je al een externe thermostaat erop ?

  #1380
  Harald66
  Deelnemer

  @Lars0014 Bedoel je Thermostaat of voeler? Buiten voeler is actief.
  Thermostaat in de woonkamer is niet aangesloten, omdat ik WAR wil regelen.

  #1381
  Ron
  Deelnemer

  Dat is geen nieuwe controller, is van een B serie of wel een uitgeklede V3

  #1382
  Lars0014
  Deelnemer

  ik bedoel idd externe thermostaat geen voeler (1 met instelbare hysterese. WAR = weer afhankelijke regeling ? oftewel stooklijn denk ik ?

  #1391
  Wiechert
  Deelnemer

  Hoi allemaal,

  Ik ben sinds januari overgestapt van een meeting md20 naar een sprsun CGK030V3L 220v, mijn situatie is. Ik heb een buffervat van 200ltr alleen water en een elektrische boiler van 100 ltr voor douchen. Heb bewust voor de 12kw versie gekozen omdat we tzt nog wat gaan verbouwen en er nog vloerverwarming bij komt. Nu heb ik 3 groepen met een open verdeler en radiatoren alles open geen naregeling. Thermostaat van POER met een hysterese van 0.2 Woning is van 1995 en goed geisoleerd. Ben al een tijdje bezig om de sprsun te temmen ik wil hem laten doorlopen als ik warmtevraag heb. Probleen was elke keer dat het water te warm werd en de pomp te traag aftoerde hij liep op max 78 rps.
  Ik heb het volgende ingesteld want je wilt tenslotte een zo lang mogelijke run met zo weinig mogelijk verbruik.

  Ingesteld op Hotwater
  * Hotwater setp. 35 graden
  * Temp diff 10 graden
  * Stop temp diff 1 graad
  * Max 45 rpm
  * Fanmode ECO
  Resultaat de pomp moduleert nu tussen 500 watt tot max 1300 watt. Na een nachtje draaien van 00.00 tot 07.30 met een buitentemperatuur van 3 graden thermostaat op 22 graden (omdat ik zeker wilde zijn dat de pomp niet uitging) een verbruik van 6.6kw. VLoer temp 23.3 graden en thermostaat temp 20.7 graden.
  Pomp van buffervat is een DAB evosta 2 op de laagste stand en voor cv kan een WILO Pico die nu op stand 1,5 draait heb dan een debiet van max 1,5l/min door de vloer.

  Mochten er nog tips zijn om alles beter te finetunen ik houd me aanbevolen maar ik ben al een poosje aan het experimenteren en het grootste probleem is steeds dat de pomp uitgaat omdat zijn setpoint wordt bereikt van daar ook een max van 45 rpm

  Wiechert

  • Deze reactie is gewijzigd 1 jaar geleden door Wiechert.
  #1393
  Harald66
  Deelnemer

  Wat is dan het verschil tussen de V3L en V3L b serie

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 31)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
To top